Hitta ny personal med videopresentationer

Som företagare är det oerhört viktigt att hitta kvalificerad personal som både fungerar på själva arbetsplatsen, men också har driv och kan utveckla företaget. Lättaste sagt än gjort, förutom att det också tar tid. En smart lösning är att gå via ett bemanningsföretag som erbjuder videopresentationer.

Videopresentationer

Egentligen är det konstigt att inte all rekrytering på arbetsmarknaden utgår från videopresentationer. Eller i alla fall att företag har en snygg presentation på sin sajt och på sociala medier för att locka riktigt bra personer. Naturligtvis kan en videopresentation aldrig ge samma känsla som när du träffar en person på riktigt, men det är en bra början. Särskilt om du har tidsbrist och är duktig på att läsa människor. Det är onödigt att göra intervjuer med personer som du aldrig skulle ha kallat till intervju om du först hade fått höra dem introducera sig själva med en kort video. Eller personer som aldrig skulle ha sökt jobbet om de först sett er företagspresentation. Ett CV säger så mycket mindre än ett videoklipp. Next U är ett rekryteringsföretag i Stockholm som med hjälp av videopresentationer matchar rätt plats med rätt person. Så att båda parter blir nöjda. Börja med en videopresentation när du ska fylla lediga tjänster, så sparar du både tid och energi.

 

Presentera företaget

Du kan driva ett framgångsrikt företag och vara en bra chef i en mycket intressant bransch, men ändå ha svårt att hitta rätt personal. En stor fördel med att gå via ett rekryteringsföretag som Next U är att de sköter nätverkandet. Rekrytering handlar mycket om att få kontakt med intressanta personer som gör karriär. Som företagare kan det vara svårt att både hinna driva och utveckla verksamheten, nätverka för att hitta nya samarbetspartners och samtidigt också nätverka utifall att du skulle behöva anställa. Överlåt nätverkandet och sökandet av personal till välrenommerade bemanningsföretag. Så har du löst ett problem. Men du måste också lyfta fram företaget på ett bra sätt så att du lyckas attrahera den spetskompetens som du behöver. Därför är det klokt att du medvetet tänker på att presentera företaget på ett smart och attraktivt sätt.

Skapa en film som du lägger upp på både sociala medier och på hemsidan. Gör en kort film som intresserade personer kan klicka på och som ger mersmak. Skapa också en längre presentationen för att viktiga personer, som kunder, andra företag och personer som kan vara intresserade av att jobba hos dig, ska få en bra bild av er verksamhet.

Rätt kvalifikationerna

När du söker ny personal är utbildning och eventuell erfarenhet naturligtvis det viktigaste. I alla fall för det mesta. Men det finns fler saker som du bör leta efter. Först och främst är det viktigt att personen fungerar i företagskulturen. Inte så att den måste ha samma personlighet som alla andra, det är aldrig bra för ett företag. Men personen måste ha den sociala färdighet som krävs utifrån uppgiften. Det är också smart att hitta personer som har rätt slags driv. Som vill vara med och utveckla företaget och som kommer med nya idéer.

Rekommenderade artiklar