Tänk utanför boxen

Det som skiljer de riktigt stora entreprenörerna från vanliga företagare är att de tänker utanför boxen. Om du vill starta ett riktigt framgångsrik företag måste du tänka nytt.

Elon Musk

En person som verkligen har våga tänka utanför boxen är Elon Musk. Tänk vad han har åstadkommit! Han har startat ett bilföretag med elbilar, Tesla, och han har ett rymdföretag. Ok, de flesta utav oss kommer aldrig vare sig starta ett bilföretag eller ett rymdföretag, men han är en god inspirationskälla och en förebild för blivande entreprenörer. Om du vill bli lite mer som Elon Musk så ska du börja läsa mycket. Både Elon Musk och Bill Gates är stora läsare.

Tänka nytt

Oavsett vilket slags företag som du driver eller vill driva så är det smart att våga tänka nytt. Du kan utgå både från det som finns och vad du tror kommer finnas i framtiden. Utgå också från människors problem. Låt oss säga att din dröm är att bo i en liten by utanför Kiruna och samtidigt driva företag mot omvärlden. Då kan du fråga dig vilka problem som finns för företagare som vill bo på avlägsna ställen, hitta en lösning och sedan sälja den globalt.

Rekommenderade artiklar