Bättre ekonomi med egen firma

En god anledning att satsa på att bli entreprenör är att förbättra din ekonomi. Med egen firma kan du göra avdrag och i långa loppet kan du ofta tjäna mer pengar.

Bättre ekonomi

Med eget företag har du större frihet. Förvisso också större ansvar, men det du gör i ditt företag kommer påverka din framtid mycket mer, än om du bara har ett vanligt arbete. Det innebär att du verkligen kan göra något för att förbättra din ekonomi. Som företagare kan du göra avdrag för mycket. Låt oss säga att du har kontoret i huset: då kommer du kunna göra avdrag för det. Du kan också leasa en bättre tjänstebil som du gör avdrag för. Billigaste sättet att köra elbil på.

Eget företag – en investering

Att köpa egen bostad är för många svenskar den stora investeringen som de gör i livet. Sedan är det också många som sparar och har aktier. Men ett eget företag är också ett fantastiskt sätt att investera dina pengar. Du behöver bara söka f-skattsedel på Skatteverkets hemsida, så kan du börja driva eget företag. Vad är du duktig på? Jobba extra med det på lördagarna, så kommer du snart få en mycket bättre ekonomi.

Rekommenderade artiklar